Book an overnight stay in Ostend

De ideale spots voor een koffiestop tijdens Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

Voor je de tentoonstelling bezoekt, tussenin even uitrusten of achteraf lekker nagenieten: Het Vlot & koffie gaan altijd samen! Ontdek enkele leuke hotspots in Oostende die een perfecte aanvulling zijn op jouw ontdekkingstocht tijdens Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.
Tussendoortje 11-12-2017 15:04 Pieter-Jan Tavernier
De ideale spots voor een koffiestop tijdens Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

Oode

Oode - een verwijzing naar Oostende en een ode aan lekkere dingen - ademt passie uit. Hier wordt alleen maar met liefde geserveerd. Verschillende soorten koffie, maar ook (bio)sappen, thee (zoals de Chai Latte uit India), versnaperingen en verse, gezonde lunches staan op de menukaart. Oode is bovendien al vroeg open, zodat je er ook voor jouw bezoek aan Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam. terecht kunt voor jouw eerste koffie van de dag.

Zig Zag Art Bar

Recht tegenover Mu.ZEE, de centrale locatie van Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam, ligt Zig Zag Art Bar. Het is een kunstgalerie waar je kunt eten en drinken, maar even goed een ontmoetingsplaats om te genieten omgeven door authentieke kunst. Patricia en Peter bieden hun gasten speciale koffies en thees aan, vegetarische quiche, bagel met gerookte heilbot, taart, en zoveel meer lekkers.

CultuurCafé De Grote Post

Waar vind je meer cultuur dan in het kloppende cultuurhart van Oostende? Binnen in Cultuurcentrum De Grote Post geniet je in het CultuurCafé van heerlijke koffie, maar ook van gerechten met zo veel mogelijk biologische en lokale producten. Daar waar mogelijk werken ze samen met lokale producenten waardoor ze de ecologische voetafdruk verkleinen. Een uitzondering is echter hun koffie, maar die is dan wel biologisch & fairtrade!

Baristas No75

Baristas No75 wist al heel wat fervente koffiefans te overtuigen sinds ze openden in Oostende. Het mag dan snel gaan, ze blijven focussen op traagheid. Slow coffee met aandacht voor elke stap, kwestie van die volle smaak ten volle naar boven te brengen. Hiervoor gaat het duo aan de slag met een pure Italiaanse koffie die op beukenhout geroosterd werd. Slow maar allesbehalve slap!

Brasserie Du Parc

Brasserie du Parc is gevestigd op het pittoreske Marie-Joséplein, centraal tussen heel wat verschillende werken van Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam. In de winter heerst in dit volledig authentieke Art Deco interieur de typische brasseriesfeer. Door zijn ongedwongen sfeer en kunstzinnige uitstraling is ‘du Parc’ de geliefkoosde plek van zowel artiesten, intellectuelen, zakenmensen, toeristen als van de rasechte Oostendenaar.