Boek een overnachting in Oostende

MANFRED ERJAUTZ

MANFRED ERJAUTZ

Manfred Erjautz (1966, Graz) 

Werken van deze kunstenaar

Aqua e sole, uit de reeks: Soletti Giacometti, 1994/2014

Aqua e sole, uit de reeks: Soletti Giacometti, 1994/2014 © Manfred Erjautz. Bildrecht Wien 2016
MANFRED ERJAUTZ Dorpsstraat , 8400 Oostende

Geen populairdere snack in Oostenrijk dan de krokante, zoute stokjes van Soletti. Maar wat hebben ze te maken met de wereldberoemde tengere figuurtjes van de Zwitserse beeldhouwer Alberto Giacometti? In de reeks ‘Soletti Giacometti’ verbeeldt Manfred Erjautz (1966, Graz) de passiviteit waarmee we knabbelend voor onze tv-toestellen zitten, terwijl we op het scherm dagelijks een zwellende stroom van vluchtelingen zien passeren.

Vanop het Maritiem Plein is een tweede werk van Erjautz te zien: een bronzen sculptuur in het water.

Shelter (The Raft), 2017

Shelter (The Raft), 2017 ©Manfred Erjautz
MANFRED ERJAUTZ Maritiemplein 1, 8400 Oostende

Aan de oude aanlegsteiger tegenover de aanmeerplaats van de raveelbootjes ligt een vrouwenfiguur op het water. Haar lichaam is hol en waar haar armen, benen en hoofd horen te zitten, zie je gapende gaten. Naargelang de getijden ligt het beeld net boven of net onder het wateroppervlak; het zeewater woelt zich een weg door het beeld. Artiest Manfred Erjautz (1966, Graz) verkent in zijn werken vaak het contrast tussen binnen en buiten, en de mechanismen van de samenleving.

In het Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerkje wordt een tweede bronzen sculptuur van hem tentoongesteld: Aqua e sole uit de reeks Soletti Giacometti.

Waar bevinden zich werken van deze kunstenaar

Nog geen ticket?