Boek een overnachting in Oostende

ENRIQUE MARTY

ENRIQUE MARTY

Enrique Marty’s (Salamanca, 1969) 

Werken van deze kunstenaar

Fake Monuments, 2017

Fake Monuments, 2017
ENRIQUE MARTY Marie-Joséplein , 8400 Oostende

Locatie: Marie-Joséplein

Deze drie ‘valse’ monumenten van Enrique Marty (1969, Salamanca) verwijzen naar het beleg van Oostende (1601-1604) door de Spaanse troepen, een bloedige strijd die tienduizenden levens eiste. De stad werd compleet geïsoleerd, als een vlot op zee, en moest uiteindelijk capituleren. Marty stelt de universele waarde van monumenten en de partijdigheid van geschiedschrijving in vraag. Goed om weten: de haan is het symbool van Oostende, de vos dat van de Spanjaarden.

Small paintings, 2017

Small paintings, 2017
ENRIQUE MARTY Romestraat 11, 8400 Oostende

Geïnspireerd door de satirische werken van Francisco Goya creëert de Spanjaard Enrique Marty (1969, Salamanca) beelden met komische en donkere ondertonen, en werpt hij een meedogenloze blik op de absurde en gewelddadige kanten van onze samenleving.

Op het Marie-Joséplein staan drie sculpturen van Marty, die verwijzen naar het beleg van Oostende in de 17de eeuw. In Brasserie du Parc hangen ook nog enkele schilderijen van zijn hand.

The Raft Series, 2017

The Raft Series, 2017 © Quique Acosta
ENRIQUE MARTY Marie-Joséplein , 8400 Oostende

Locatie: Brasserie du Parc


Net zoals Géricault, bereidde Marty zijn schilderijen tot in de puntjes voor. Hij visualiseerde het beleg van Oostende op de meest uiteenlopende manieren, met een passie voor detail en historische anekdotes. In de iconische Brasserie du Parc wordt een beperkte selectie uit de meer dan 100 studies tentoongesteld.

In Mu.ZEE zijn voorts een aantal schilderijen van Marty te zien.

Waar bevinden zich werken van deze kunstenaar

Nog geen ticket?