Boek een overnachting in Oostende

ELISABETTA BENASSI

ELISABETTA BENASSI

Elisabetta Benassi (Rome, 1966) 

Werken van deze kunstenaar

Capo Portiere Bonjour, 2010

Capo Portiere Bonjour, 2010 © Elisabetta Benassi
ELISABETTA BENASSI Europacentrum 1, 8400 Oostende

De video van Elisabetta Benassi (1966, Rome) werd opgenomen in de buurt van het Italiaanse kuststadje Latina, waar Aeneas ooit voet aan wal zette. Op 4 oktober 2010 verlaat een groep van honderd vluchtelingen bij zonsopgang de boot en betreedt het vasteland. Niemand schakelt de motoren uit, waardoor het schip zich als een spookschip steeds dieper in de kustlijn boort.

In Mu.ZEE is van haar ook Ships And Still More Ships te zien, een werk over de historische Afro-Amerikaanse rederij Black Star Line.

Ships And Still More Ships, 2015

Ships And Still More Ships, 2015 © Elisabetta Benassi and Magazzino, Rome. Foto: Steven Decroos
ELISABETTA BENASSI Romestraat 11, 8400 Oostende

‘Ships And Still More Ships’: dat was de ambitieuze slogan van de Black Star Line Steamship Corporation, een rederij die het licht zag in 1919. Ze was een initiatief van burgerrechtenactivist Marcus Garvey, die wilde dat Afro-Amerikanen en Afrikaanse goederen een grotere rol zouden spelen in de wereldeconomie. Elisabetta Benassi (1966, Rome) belicht een boeiend stuk vergeten geschiedenis.

Benassi toont ook een videokunstwerk over een stuurloos schip dat langzaam strandt op de kustlijn. Te zien in het Europacentrum.

Waar bevinden zich werken van deze kunstenaar

Nog geen ticket?